Søg
Close this search box.
Hvorfor findes bandeord?

Hvorfor findes bandeord?

 

Hvorfor findes bandeord? Og hvorfor har man overhovedet opfundet bandeord, når man ikke må sige dem? Det er der rigtig mange børn, der godt kunne tænke sig at få svar på. Derfor har de sendt Radionauterne på en fy fy skamme mission ind i bandeordenes verden.

Her møder vi en sprogforsker, der kan afsløre, hvem det er, der har opfundet bandeordene, hvor gamle de ældste bandeord er, og hvem ham der Søren egentlig er?! Vi bliver også klogere på, hvorfor man bruger bandeord, og hvornår man bruger bandeord, og møder en meget hidsig mand, der hedder Egon Olsen. 

 

Medvirkende: Alberte, 8 år fra Svendborg; Rebekka, 8 år; Frederikke, 6 år fra Bramming; Elliot, 6 år fra Amager; Valdemar Ole, 5 år fra Tåsinge; Anker, 5 år fra Egå og Seniorforsker ved Dansk Sprognævn, Marianne Rathje.

Musik: Olsen Banden-tema af Bent Fabricius-Bjerre; Bandeordssangen af Hr. Skæg.

Billede: freepik.com

Afsnittet er tilrettelagt og redigeret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay. I redaktionen Elise Normann og Laurits Læssøe Fauli.

 

Er du blevet mere nysgerrig på sprog og ord? Så kan du lytte til afsnittet Hvorfor taler vi forskellige sprog?

 

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud, månestøv, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre fra dig. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og ældre.

Se, hvordan I gør her.

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside og Instagram

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte af Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen.

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik