Søg
Close this search box.
hvorfor uddøde dinosaurerne

Hvorfor uddøde dinosaurerne?

Mio på 7 år har sendt Radionauterne på en vaskeægte dinosaur-mission. Og mon ikke, der findes mange andre børn derude, der også er fascineret af de her kæmper, der levede for millioner af år siden og som man kunne kalde en slags virkelighedens drager? I dette afsnit skal vi på en mission, der tager os tilbage til en meget fjern fortid. Sammen bliver vi klogere på, hvorfor dinosaurerne uddøde og ikke længere er her på jorden sammen med os mennesker. Men vi lærer også, at der faktisk findes tip tip tip tip tip tip tip tip oldebørn af dinosaurerne i vores verden i dag.På vores mission får vi hjælp af Palæontologen Bent, som er ekspert i fortidens dyr og planter. Bent hjælper os med at finde ud af, hvorfor dinosaurerne uddøde og hvordan ham og hans kollegaer hele tiden bliver klogere på fortidens kæmper.

Medvirkende: Bent Lindow, Statens Naturhistoriske Museum; Mio 7 år. Lydeffekter fra freeSFX.com

Produceret og redigeret af Karen Birkegaard og Lisa Bay

Er du nysgerrig på mere, så lyt til Hvad er det klogeste dyr i verden? Og andre dyrerekorder!

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud på huden, dit søvnbehov, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre det. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene, der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.
Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år,  men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og de lidt ældre.

Se, hvordan I gør her

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside 

Podcasten Radionauterne er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik