Søg
Close this search box.
Hvorfor har hajer rygfinner?

Hvorfor har hajer rygfinner?

Hvorfor har en haj rygfinner? Og hvilke hajer har vi i danmark? Finn og Asger på 7 år, synes hajer er både seje og spændende, og derfor har de sendt Radionauterne på herlig hajmission. Her dykker vi ned i bassinerne på Kattegatcentret, sammen med deres seje hajekspert, Kim Kofoed, der er modig nok til at fodre hajerne med sine bare hænder.  Vi møder ogsåverdens næststørste haj, som måske ikke er lige så langt væk som man skulle tro. Så er du også nysgerrig på hajer, og kunne du tænke dig at vide, hvor mange rokketænder en haj kan få og hvor mange flere sanser hajer har end dig og hvorfor, hajerne måske bør være mere bange for os end vi bør være for dem, så lyt med lige her. 

Drømmer du om at dykke ned på havet dyb? Så skal du måske høre Radionauternes afsnit om ubåde.

Eller undrer du dig også  over, hvordan hajer og andre fisk egentlig trækker vejret, så lyt med her.

Medvirkende:

Finn 7 år, Asger 7 år

Kim Kofoed, biolog ved Kattegatcentret

Musik: Jingle af Morten Huusfeldt, lyddesign af Philip Søborg.

Afsnittet er tilrettelagt af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay. I redaktionen er Laurits Læssøe Fauli og Philip Søborg.

En stor tak til Kim Kofoed, biolog ved Kattegatcentret

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud, månestøv, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre fra dig. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og ældre.

Se, hvordan I gør her.

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 40.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside og Instagram

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte af Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik