Søg
Close this search box.
Hvorfor har man følelser?

Hvorfor har man følelser?

Hvorfor bliver man glad eller sur, og hvordan opstår følelser? Radionauternes lyttere kender alt til det sære fænomen, som er indeni os alle sammen og som både kan være det bedste og det værste i verden. Sammen med en børnepsykolog tager vi på mission ind i kroppen og hjernen, hvor følelserne bliver lavet. Og hvor der ligger en usædvanlig restaurant med et ret specielt menukort. Følelser kan nemlig være blandet af mange forskellige ingredienser. Og selvom de kan være ubehagelige og svære at styre, så er de faktisk helt nødvendige for vores overlevelse. 

Medvirkende: Ingimar 6 år, Ludvig, Lind 8 år, Holger 8 år, Sebastian 4 år, Carl 7 år, Victor 8 år, Dialla 4 år, Mads, 6 år, Alexander 8 år og Mette Væver, professor i klinisk børnepsykologi ved Københavns Universitet.

Musik: Jingle af Morten Huusfeldt. Lyddesign: Philip Søborg. 

Vært: Lisa Bay. Med i redaktionen sidder Laurits Læssøe Fauli og Louise Trier.

Når man er glad, så griner man tit, men hvorfor egenligt det? Det kan du lære i den her episode:  Hvorfor synes man noget er sjovt?

Og når man er ked af det, græder man tit, Men hvordan kan det egenligt være? Det kan du finde ud af i den her episode:Hvorfor græder man?

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud, månestøv, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre fra dig. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og ældre.

Se, hvordan I gør her.

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside og Instagram.

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte af Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik