Wilhelm på 6 år har sendt Radionauterne på en farlig mission direkte ind i slangens gab. Hvis du tør, så hop med på denne rundtur i slangernes verden, hvor vi skal blive klogere på slangernes laaange, skøre kroppe, deres jagtmetoder og deres ret specielle madvaner. Og så kan du også lære, hvorfor slanger nogle gange er giftige og hvorfor de så ofte har tungen ude af munden.
Mange er bange for slanger, men ikke Uffe, han er dyrepasser og kan ikke få nok af slanger, og han fortæller, at de faktisk slet ikke så farlige. Radionauterne er taget ind i Københavns Zoologiske Have for at møde en russisk rottesnog og en anakonda med en helt speciel livret. Men hvordan kan man egentlig bevæge sig, når man hverken har arme eller ben? Og hvordan kan slangerne fange mad?
Medvirkende: Wilhelm, 6 år, Uffe Svenstrup, Dyrepasser i København Zoo.
Produceret og redigeret af Karen Birkegaard og Lisa Bay
Er du mere nysgerrig så lyt til afsnittet Hvad er det klogeste dyr i verden?
Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud på huden, dit søvnbehov, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre det. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.
Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og de lidt ældre.
Se, hvordan I gør her
Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside
Podcasten Radionauterne er støttet af Novo Nordisk Fonden.
Så tøv endelig ikke med at sende det til os. Klik på knappen for at sende dit spørgsmål i dag.
Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik