Søg
Close this search box.
Hvorfor har vi skudår?

Hvorfor har vi skudår?

Et år er vel lige så langt, som et år altid er – nemlig 365 dage? Nej, Gustav har opdaget noget mystisk. Hvert fjerde år er der en dag ekstra i februar måned, og det hedder skudår. Så i det her afsnit tager Radionauterne på en vild mission fra vores kalender derhjemme og helt ud i det ydre rum for at opklare Gustavs spørgsmål med hjælp fra en astronom. Vi skal også tilbage til det gamle Rom og møde kejser Julius Cæsar, og sidst men ikke mindst skal vi til fødselsdag. For hvad ville du sige til kun at have fødselsdag hvert fjerde år? Eller holde sommerferie i januar? Skudår betyder faktisk mere, end man lige skulle tro!

Medvirkende: Gustav 8 år fra Greve og astronom Johan Fynbo fra Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet.

Musik: Jingle af Morten Huusfeldt. Lyddesign: Philip Søborg. 

Vært: Karen Brüel Birkegaard. Med i redaktionen sidder Laurits Læssøe Fauli og Louise Trier.

Radionauterne har også været på mange andre spændende rummissioner, som da vi fx talte med Andreas Mogensen, Danmarks helt egen astronaut. Den episode kan du høre her.

Og hvis du vil møde en nyssgerrig ung forsker der ved virkeligt meget om universet, så kan du lytte til den her episode om sorte huller med Albert Sneppen.

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud, månestøv, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre fra dig. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og ældre.

Se, hvordan I gør her.

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside og Instagram.

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte af Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik