Søg
Close this search box.
Astronaut for en dag! Andreas Mogensen

Astronaut for en dag!

Det er ikke en helt almindelig dag for Radionauterne. Her i afsnit nummer 100 skal vi nemlig prøve at være astronauter for en dag, og rejse hele vejen ud i rummet, og DU er inviteret med. Med os på rejsen har vi Danmarks helt egen astronaut Andreas Mogensen, som kan lære os alt om, hvordan man skal gøre – og ikke skal gøre – når man skal leve som en rigtig astronaut, og hvorfor det er vigtigt, at man er god til rutsjebaner og elsker dåsemad, hvis man gerne vil være astronaut og måske selv en dag komme på en rigtig rumrejse. 

Medvirkende: Astronaut, Andreas Mogensen 

Musik: Jingle af Morten Huusfeldt. Lyddesign af Philip Søborg.

Afsnittet er tilrettelagt og redigeret af Lisa Bay og Karen Brüel Birkegaard. I redaktionen Laurits Læssøe Fauli. Podcasten er produceret med støtte fra Novo Nordisk Fonden.

Vidste du at Andreas Mogensen er kommandør på den internationale rumstation? Du kan læse mere om hans helt vildt seje rummission på det europæriske rumagenturs hjemmeside ved at klikke her.

Hvis du drømmer om at rejse ud i rummet en dag så kan du høre den her episode om hvorfor man ikke kan bo på mars.

Eller også vil du gerne vide hvordan man overhovedet laver sådan en rumraket som Andreas har fløjet med? Så kan du høre den her episode om hvordan man bygger en rumraket!

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud, månestøv, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre fra dig. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og ældre.

Se, hvordan I gør her.

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside og Instagram.

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte af Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik