Søg
Close this search box.
Hvorfor kommer der et brag

Hvorfor kommer der et brag, når det lyner?

Hvorfor tordner det egentlig, når det lyner og hvorfor kommer der et brag? Er det guden Thor fra den nordiske mytologi, der larmer, eller skal vi finde svaret i den naturvidenskabelige verden? Det kunne Sophia på 10 år godt tænke sig at vide, og derfor har hun sendt Radionauterne på deres første mission. I dette afsnit kan du blive klogere på på, hvordan mennesket altid har været fascineret af buldren og bragen fra himlen og hvordan flere videnskabsmænd gennem tiden har sat livet på spil for at finde ud af, hvad der egentlig sker deroppe i skyerne. Til at gøre os klogere på vejrfænomenet, får vi hjælp af en vejrvært, for han kan forklare, hvad tordenvejr egentlig er for noget.

Medvirkende: Sophia fra Ølstykke – som har sendt sit spørgsmål til os, Jesper Theilgaard – meteorolog og vejrvært på DR. Derudover, forfatter til bogen: Børnenes bog om vejret, hvor man kan læse meget mere om de spændende vejrfænomener.

Musik: Klip fra ‘Tordenguden Thor’ fra Far til Fire på Japansk – se på youtube. Klip fra ‘Tordenskjold’, tekst af G. Rode, sunget af  Hannah Bjarnhof – se på youtube.

Produceret og redigeret af Karen Birkegaard og Lisa Bay

Er du nysgerrig på vejrfænomenerne? Så vil du måske også kunne lide Hvordan opstår en regnbue og Hvor kommer vinden fra

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud på huden, dit søvnbehov, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre det. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene, der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene, hvorend de fører os hen. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år,  men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og de lidt ældre.

Se her, hvordan I gør her

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside

Podcasten Radionauterne er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik