Søg
Close this search box.
Hvorfor lugter prutter?

Hvorfor lugter prutter?

”Prutte prutte prutte, prutte er et dejligt ord”, synger onkel reje. Men hvor er det egentlig, at prutter kommer fra og hvorfor lugter prutter? I dette afsnit af Radionauterne bliver der truttet og pruttet i litermål, og det gør der, fordi Eskil, Asta og Niels Ole har sendt Radionauterne på en ildelugtende mission, hvor vi skal møde en utålmodig gæst, der bor inde i din mave og en stur, stur pruttekunstner. Vi får hjælp af Peter, som er en slags pruttelæge og han slår blandt andet fast, at det er sundt at prutte. Så prut løs og lyt løs. Vi lover, at du ikke kan lugte det gennem høretelefonerne.

Medvirkende: Medvirkende: Eskil 7 år fra Åbyhøj, Niels Ole 6 år fra København og Asta 8 år fra København. Professor Peter Bytzer, overlæge ved medicinsk afdeling, Køge Sygehus.

Musik: “Prutte, Prutte, Prutte”, tekst og musik: Onkel Reje og “La Marseillaise” af Claude-Joseph Rouget de Lisle.

Afsnittet er tilrettelagt og redigeret af Karen Birkegaard og Lisa Bay

Hvis du kunne lide dette afsnit er du måske også nysgerrig på afsnittet Hvorfor har man mælketænder? eller Hvorfor smager mad af noget?

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud på huden, dit søvnbehov, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre det. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.
Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år,  men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og de lidt ældre.
Se, hvordan I gør her

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Birkegaard og Lisa Bay med støtte fra Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik