Hvorfor spinder en kat?

Hvorfor spinder en kat?

Hvorfor spinder en kat? Og hvorfor kan katte lide mus? Og hvornår blev den første kat født? Takket være en masse nysgerrige kattefans, er vi taget på mission ind i kattens besynderlige verden. Vidste du godt, at katte udvikler deres eget sprog til deres ejere og at katten har ikke bare én, men hele to superkrafter OG at den er i familie med en kæmpe kat, der lever på savannen?! For at blive klogere på kattenes verden, besøger vi dyrlæge Therese Servé Wilbert. Hun er både klog på katte, fordi hun har en kat, der hedder Robin, og fordi hun hver dag passer på en masse katte, sammen med sine kollegaer ved Kattens Værn. Er du også vild med katte eller har du lyst til at blive det sammen med Radionuaterne? Så skynd dig ind og lyt til vores katteafsnit. Ps. Kan også høres af hundemennesker;-)  

 

Medvirkende:  My 10 år, Ragna 7 år, Dagmar 8 år, Esther 7 år og My 7 år samt dyrlæge og direktør i Kattens Værn, Therese Servé Wilbert. 

Musik: Jingle af Morten Huusfeldt. Lyddesign af Philip Søborg.

Kattens værn er et sejt sted, der hjælper katte, der ikke har noget hjem til at finde et nyt hjem. Læs mere lige her

Elsker du dyr, så vil du måske også gerne høre om hvorfor dyr ikke kan tale? Eller hvordan fugle kan flyve?

Afsnittet er tilrettelagt af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay. I redaktionen er Laurits Læssøe Fauli og Philip Søborg.

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud, månestøv, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre fra dig. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og ældre.

Se, hvordan I gør her.

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside og Instagram.

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte af Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik