Søg
Close this search box.
Hvordan kan fugle flyve

Hvordan kan fugle flyve?

Har du nogensinde drømt om at svæve højt oppe på himlen og se ned på verden? Det er ikke kun Peter Pan eller Supermand, der kan det. Der findes nemlig nogle ret seje væsener, som kan flyve helt uden tryllestøv eller superkræfter – fugle, selvfølgelig! Men har du tænkt over, hvordan fugle kan flyve, hvorfor de egentlig flyver – og hvor de flyver hen? Det har de nysgerrige børn Ella, Solal, Rasmus, Storm, Asta, Phillip og Malthe. Med hjælp fra dem, og fra biolog og fugleentusiast Emil Skovgaard Brandtoft fra Naturhistorisk Museum Aarhus, bliver Radionauterne i dette afsnit meget klogere på, hvordan fugle flyver. Så kom med os på denne højtflyvende mission, hvor vi blandt andet rejser helt til Sydafrika med en landsvale og finder ud af, hvem der har verdens sejeste flyverdragt!

Medvirkende: Ella 3 år, Solal 6 år, Rasmus 8 år fra Rungsted, Storm 7 år fra Solbjerg, Asta 6 år fra Aalborg, Phillip 7 år, og Malthe 8 år. Derudover, biolog på Naturhistorisk Museum i Aarhus, Emil Skovgaard Brandtoft.

Musik: Klip fra Flyv så med! Flyv så med! Af Trinitus Koret fra “Peter Pan” (Originalt Dansk Soundtrack). Jingle af Morten Huusfeldt. 

Afsnittet er tilrettelagt og redigeret af Lisa Bay. I redaktionen Elise Normann.

Hvis du er interesseret i, hvordan fugle kan flyve, kan vi anbefale at høre vores afsnit om, hvordan flyvemaskiner flyver (her), hvor insekterne bliver af om vinteren (her) og lære mere om fuglenes sang (her). 

 

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud på huden, dit søvnbehov, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre det. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og de lidt ældre.

Se, hvordan I gør her.

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside og Instagram. 

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte af Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik