Søg
Close this search box.

Hvorfor vokser man?

Kender du det, når dine sko igen er blevet for små, eller du er vokset ud af dine yndlingsbukser? Eller måske har du prøvet at have vokseværk? Vi vokser nemlig allesammen – fra små babyer til store voksne! Men hvorfor vokser man egentlig? Hvad er vokseværk? Og hvorfor stopper kroppen med at vokse, når håret vokser hele livet? Det vil Asta på 10, Markus på 7, Emilie på 6, Elin på 10 og Frida på 8 år gerne vide, så de har sendt Radionauterne på en vildtvoksende mission! Vi skal ind i kroppen og møde murersvendene, der får dine knogler til at vokse. Vi skal også møde en høj børnelæge og finde ud af, hvordan man vokser, og hvorfor bliver nogle høje, og nogle bliver lave. Nysgerrig? Så kom med på Radionauternes vokse-mission, uanset om du er lille eller stor eller lige midt imellem!

 

Medvirkende: Elin på 10 år fra København, Frida på 8 år fra Ålsgårde, Markus på 7 år, Emilie på 6 år fra Sorø og Asta på 10 år. Derudover Jesper Johannesen, overlæge på børneafdelingen på Herlev Hospital. 

Musik: Krumme’s Sang af Laus Høybye. Jingle af Morten Huusfeldt. 

Billede: Adobe Stock, pixel-shot/stock.adobe.com

Afsnittet er tilrettelagt og redigeret af Lisa Bay. I redaktionen Elise Normann.

Er du mere nysgerrig på vores vilde krop? Så lyt til afsnittet om hvorfor man skal sove, eller om hvordan hjernen fungerer.

 

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud på huden, dit søvnbehov, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre det. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og de lidt ældre.

Se, hvordan I gør her.

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside og Instagram

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte af Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik