Søg
Close this search box.
Hvorfor kan man ikke bo på Mars?

Hvorfor kan man ikke bo på Mars?

Hvorfor kan man ikke bo på Mars? Og hvorfor er planeten egentlig rød? Det kunne Rosa og Niels godt tænke sig at vide, og de er nok ikke de eneste, der er nysgerrige på vores røde naboplanet, Mars. I dette afsnit kan du blive klogere på, hvorfor Mars er rød, hvorfor man ikke kan tage på telttur til Mars og hvorfor solnedgangen er helt unik på Mars. Vi bliver også klogere på nogle særlige huse lavet af Marsgrillpølser og meget, meget mere. Vores ekspert hedder Tina Ibsen og hun ved så meget om mars, at hun lige har skrevet en bog om den røde planet. Det er en vild og farlig mission at tage til Mars – tør du tage med Radionauterne? Så lyt til afsnit 83: Hvorfor kan man ikke bo på Mars? 

 

Medvirkende: Rosa, 6 år og Niels, 5 år samt astrofysiker og vært på podcasten Rumsnak, Tina Ibsen.

Musik: Jingle af Morten Huusfeldt, lyddesign af Philip Søborg.

Afsnittet er tilrettelagt af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay. I redaktionen er Laurits Læssøe Fauli og Philip Søborg.

 

Hvis du har drømt om at rejse til Mars, har du måske også spurgt dig selv om der bor rumvæsner på Mars eller et andet sted i universet? Det har Radionauterne faktisk lavet TO episoder om. Dem kan du høre her og her. Hvis man vil til Mars, skal man bygge en rumraket, og det har Radionauterne faktisk også allerede lært en masse om, hvordan man gør. Du kan høre episoden lige her.

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud, månestøv, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre fra dig. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og ældre.

Se, hvordan I gør her.

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside og Instagram.

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte af Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik