Søg
Close this search box.
Hvad er en bakterie?

Hvad er en bakterie?

Du har helt sikkert hørt en del om dem – bakterierne – måske mest når de skal vaskes af dine hænder?  Men hvad er bakterier egentlig lavet af? Hvordan ser de ud? Og hvordan blev de skabt? Det har Liva, Bjørk, Ville og Naja undret sig over, og derfor har de  sendt Radionauterne på mission sammen med bakteriernes største fan: professor Lone Gram. Vi bliver klogere på, hvad bakterier lever af og møder ikke kun bakterier, der gør os syge, men også de gode bakterier. Dem der er i din yoghurt, dine tarme og i medicin. Og så finder vi ud af, hvor super seje bakterier faktisk er. Vidste du for eksempel, at de kan spise uden en mund? Og ikke nok med det: du ville slet ikke være her, hvis ikke det var for bakterierne. Efter den her mission, tør vi godt garantere, at Lone Gram ikke er den eneste bakterie-fan! 

Medvirkende: Liva, 8 år fra København, Ville 9 år fra Amager, Bjørk 7 år fra Køge og Naja 6 år fra Tikøb samt professor Lone Gram fra DTU. 

Musik: Jingle af Morten Huusfeldt. Lyddesign: Philip Søborg. 

Vært: Karen Brüel Birkegaard. Med i redaktionen sidder Laurits Læssøe Fauli og Louise Trier.

Hvis du har lyst til at lære noget om, hvordan de gode bakterier laver ost, så kan du lytte til afsnittet Hvorfor lugter ost? Eller måske er du nysgerrig på, hvordan livet på jorden begyndte med bakterierne? Det får du svar på i afsnittet Hvad var det første dyr?


Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud, månestøv, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre fra dig. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og ældre.

Se, hvordan I gør her.

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 40.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside og Instagram

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte af Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen.

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik