Søg
Close this search box.
Hvad var det første dyr

Hvad var det første dyr?

Og hvordan blev det første dyr på jorden skabt? Hele otte nysgerrige lyttere har sendt Radionauterne på jagt efter det allerførste dyr, der levede. Kom med på detektivarbejde, når vi følger sporene fra gamle fortidsdyr og rejser tilbage i tiden for at finde ud af, om det første dyr på jorden mon lignede en frø, havde skarpe tænder, eller om det var mikroskopisk småt? På vores mission kommer vi 3,5 milliarder år tilbage til en jordklode, der så noget anderledes ud end den gør i dag, og undervejs møder vi nogle ret mærkværdige væsner. Heldigvis får vi selskab af Sam Bruun-Lund, evolutionsbiolog fra Statens Naturhistoriske Museum, der mellem fossiler og forstenede dinosaurknogler hjælper os med at finde ud af, hvad det allerførste dyr på jorden var, og hvor det første dyr egentlig kom fra? Kan du heller ikke vente med at få svaret, så lyt med her!

 

Medvirkende: Arthur, på 8 fra Vedbæk, Karl Urban på 5,5 år, Malthe på 8 fra Maarslet,

Kaya på 8 fra Tuse Næs, Anton på 6 fra Nyborg, Alfred på 8 fra Holte, Storm på 8 fra Tølløse, Elisabeth på 6 fra Lynge. Sam Bruun-Lund, evolutionsbiolog og videnskabsformidler på Statens Naturhistoriske Museum. 

Musik: Champagne Galop (1845) af Hans Christian Lumbye, Tivoli Symfoniorkester. Jingle af Morten Huusfeldt.

Afsnittet er tilrettelagt og redigeret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay. I redaktionen Elise Normann. 

 

Er du blevet mere nysgerrig på, hvordan liv opstår? Så lyt med på de her afsnit: Hvordan er Jorden skabt? (her),  Liv i rummet – bor der bakterier? (her), Hvordan blev mennesket skabt? (her), og Hvorfor uddøde dinosaurerne? (her). 

 

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud, månestøv, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre fra dig. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og ældre.

Se, hvordan I gør her.

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside og Instagram

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte af Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik