Søg
Close this search box.
Hvorfor lugter ost?

Hvorfor lugter ost?

Pyyyha, hvor det lugter. Eller uhm… lækker ost? Hvilken hold hører du mon til? Og har du ligesom de nysgerrige børn Alma, Rosa, Adam og Thomas nogensinde tænkt over, hvordan man laver ost og hvor de specielle dufte kommer fra? Lige meget om man elsker ost eller ikke bryder sig om det, så kan man lære en hel masse skørt og skønt om ostens forunderlige verden i Radionauternes nye afsnit. Her får vi hjælp af en ægte ostemager, nemlig mejerist Brian Nørtoft, som ved ALT om, hvad der sker inde i en ost!

Medvirkende: Rosa  9, Alma 12 år, Adam 6 år og Thomas 5 år. Samt mejerist, Brian Nørtoft fra Humlebæk mikromejeri.

Musik: Jingle af Morten Huusfeldt. Lyddesign af Philip Søborg.

Hvis der gemmer sig en lille kok inde i dig, så vil du måske også gerne høre det her afsnit om, hvordan man laver slik!

Og hvis du er en af dem der ikke synes at ost ligefrem dufter af blomster, så vil du måske hellere høre dette afsnit om, hvorfor blomster dufter!

Afsnittet er tilrettelagt af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay. I redaktionen er Laurits Læssøe Fauli og Philip Søborg.

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud, månestøv, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre fra dig. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og ældre.

Se, hvordan I gør her.

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside og Instagram.

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte af Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik