Søg
Close this search box.
Hvad er metal lavet af?

Hvad er metal lavet af?

Rigtig mange ting omkring os er lavet af metal. Din cykel, din radiator, gryderne i køkkenet, smykker og ufatteligt mange andre ting. Men hvad er metal lavet af? Og hvordan bliver det skabt? Og hvorfor er det så stærkt? Rigtig mange børn er nysgerrige på metallerne omkring os, og derfor har sendt Radionauterne på mission ind i metallernes fascinerende verden. Her møder vi både en smed, nogle guldjægere, en rigtig klog metalekspert og nogle smukke krystaller, og så møder vi også en lidt forvirret mand, der hedder Erik, som får sig et gok i nøden. 

Medvirkende: Christian 5 år, Frigg 5 år, Sif 7 år, Eli 7 år, Thor 5 år, Albert på 7 år, Eliot 7 år, Vilfred, 6 år, Andrea på 9 år, Holger, 6 år og Alfred, 5 år. Samt professor ved DTU, Grethe Winther.

Musik: “Gypsy Woman” af Crystal Waters. The Good, The Bad and The Ugly af Enricco Morricone, fremført af DR’s symfoniorkester. Jingle af Morten Huusfeldt. Lyddesign af Philip Søborg.

Afsnittet er tilrettelagt af Karen Brüel Birkegaard, Laurits Læssøe Fauli og Philip Søborg.

Et af de virkeligt seje hvor der er massere af metal, det er inde i jordens kerne. Og det har vi faktisk lavet en hel episode om.

Og måske er du også nysgerrig på hvad det overhovedet vil sige at metal det leder strøm? Så kan du høre det her afsnit om elektricitet

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud, månestøv, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre fra dig. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og ældre.

Se, hvordan I gør her.

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside og Instagram.

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte af Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik