Hvor kommer strømmen fra?

Hvor kommer elektriciteten fra?

Hvor kommer elektriciteten fra, og hvordan bliver den skabt? Den kommer ud af stikkontakten hjemme hos dig, men hvad er det egentlig for en størrelse, det der elektricitet? Og hvem fandt egentlig på det? Aldrig før har Radionauterne fået så mange spørgsmål om ét emne, som vi har om strøm og elektricitet. Og derfor sætter vi nu strøm til en elektrisk mission, fyldt med gnister, eksperimenter og store opfindelser! Og endda en død frø – hvad dét handler om, kan I høre i afsnittet. 

Hvis du er mere interesseret i strøm og energi, så kan du også møde de små løbere i vores afsnit om batterier og i vores afsnit om vindmøller.

Medvirkende: Thomas på 6 fra København, Ella 10 år, Mattias på 8 fra Helsingør, Klint og Nor på 6 og 8 fra København, Eva på 7 fra Vester Skerninge, Alvi på 7 fra Frederiksberg, Bjørn 5 år, Hubert på 5 fra Århus, Julia på 6 fra København, Linus 5 år, Theo 6 år, Valde på 6 fra Herning, Holger 5 år, Gry på 5 fra Vindinge, Augusta på 6 fra Brabrand, Alfred på 5 fra Ry, Karl 7 år, Frederik 7 år, og Noah på 10 fra Roskilde. 

Derudover, Martin Aggerbeck, ingeniør og museumsinspektør på Danmarks Tekniske Museum.

Musik: Jingle af Morten Huusfeldt, lyddesign af Philip Søborg.

Afsnittet er tilrettelagt af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay. I redaktionen er Laurits Læssøe Fauli og Philip Søborg.

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud, månestøv, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre fra dig. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og ældre.

Se, hvordan I gør her.

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside og Instagram

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte af Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik