Søg
Close this search box.
Hvad er skyer lavet af?

Hvad er skyer lavet af?

Skyerne hænger deroppe på himlen næsten hver dag. Nogle gange ligner de en lille hund, andre gange måske en kanin? Men hvad er skyerne lavet af? Og hvordan smager en sky? Karl, Omari, Mads og Ellen har sendt Radionauterne på en højtflyvende mission helt op til skyerne. Her kan du kan blandt andet lære, hvorfor skyerne er hvide, du kan møde den største og vildeste skytype, vi har i Danmark, og komme med en tur på verdens vildeste vandrutsjebane: Skyexpressen. Vi får hjælp af klimatolog John Cappelen fra DMI, der kan fortælle dig, hvordan du kan komme til at røre ved og endda smag på en ægte sky!

 

Medvirkende: Karl, 7 år; Mads, 5 år, Omari, 8 år, Ellen, 8 år, og klimatolog John Cappelen fra DMI.

Musik: Jingle af Morten Huusfeld

Afsnittet er tilrettelagt og redigeret af Lisa Bay. I redaktionen Elise Normann.

 

Er du mere nysgerrig på, hvad himlens beboere er lavet af, så skal du måske høre afsnittet Hvad er månen lavet af? Eller har du fået lyst til at lære mere om rutsjebaner? Så kan du høre afsnittet om tyngdekraft, Hvorfor falder vi ikke ned fra Jorden?

 

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud på huden, dit søvnbehov, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre det. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og de lidt ældre.

Se, hvordan I gør her.

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside og Instagram.

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte af Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik