Hvorfor falder vi ikke ned fra jorden

Hvorfor falder vi ikke ned fra Jorden?

Hvorfor falder en bold altid tilbage mod os, selv når vi kaster den rigtig højt op? Hvad skaber tyngdekraften? Og hvad har tyngdekraften med forlystelser i Tivoli at gøre?

Gustav fra Søborg og Ejnar fra Borup er rigtig nysgerrige på den her vilde kraft, der gør, at vi mennesker ikke falder ned fra jorden – eller op. I dette afsnit af Radionauterne hjælper sattelytten os med at søge på tyngdekraften og vi finder blandt andet to styks Søren. Èn, der er forsker på Danmarks Tekniske Universitet, som hjælper os med at blive klogere på, hvad tyngdekraft er og hvorfor vi mennesker ikke kan leve uden tyngdekraften. Og en anden Søren, der arbejder i Tivoli, og som kan lære os om, hvad tyngdekraften har med rutsjebaner at gøre.

Medvirkende: Gustav på 10 år fra Søborg, Ejnar på 10 år fra Borup – som begge har sendt deres spørgsmål til os, Søren Friis fra DTU Fotonik og Søren Robert Andersen fra Tivoli.

Musik-klip: Tyngdekraft og Kærlighed af Schou Gerup og Høgsbro, Hakuna Matata fra Løvernes Konge.

Andre lyd-klip: “May the force be with you” – Yoda fra Star Wars, lydeffekter fra freeSFX.com
Produceret og redigeret af Karen Birkegaard og Lisa Bay

Er du betaget af vilde naturkræfter, så kan vi anbefale dig at høre Hvorfor går vulkaner i udbrud? og Hvorfor uddøde dinosaurerne?

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud på huden, dit søvnbehov, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre det. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene, der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene, hvorend de fører os hen. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år,  men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og de lidt ældre.
Se, hvordan I gør her

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside

Podcasten Radionauterne er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Når man lægger hovedet på puden om aftenen kan ALT ske, for så begynder drømmeland. Takket være hele 8 nysgerrige børn – Conrad, Asger, Lea, Laura og Viggo, Sebastian, Ella og Bjørn – kan du i det nyeste afsnit af Radionauterne komme med på en guidet tur i drømmeland, hvor du kan blive klogere på, hvordan dine drømme hjælper dig og hvorfor du ikke skal være bange, hvis du har en dårlig drøm.

Medvirkende: Alle de nysgerrige børn Conrad 5 år fra Charlottenlund, Lea 8 år fra Ørting, Sebastian 11 år fra Randers, Asger 5 år fra Viby, Laura 10 år og Viggo 5 år, samt Ella 9 år og Bjørn på 6 år. Derudover vores drømmeekspert, Line Pickerup Boserup, phd ved Rigshospitalet.

Musik: Blops Godnatsang fra Min Søsters Børn, 1966; Aphex Twin’s Selected Ambience, Untitled (ham der laver musik, når han drømmer!); Franco Chiari, Love ride to Montecarlo.

Radionauterne er produceret af Karen Birkegaard og Lisa Bay

Støttet af Novo Nordisk Fonden