Søg
Close this search box.
Hvad er stjerner lavet af?

Hvad er stjerner lavet af?

Og hvorfor lyser stjernerne? Og hvordan blev stjernerne egentlig skabt? Er stjernestøv noget, der findes i virkeligheden eller kun i tegnefilm? Der er et hav af spørgsmål om vores fantastiske stjernehimmel. Derfor har hele ni nysgerrige børn sendt Radionauterne på en super sej stjernemission, hvor du blandt andet kan høre, hvad stjerner har tilfælles med sommerfugle og flyvende balloner, og hvorfor stjerner bedst ses om natten. Anja C. Andersen, der er professor i astrofysik, hjælper os med at kigge i stjernekikkerten og zoome ind på, hvad stjerner er lavet af og meget mere.

Medvirkende: Villum på 9, Magnus på 8 år fra Århus, Caroline, 9 år gammel fra Lundby, Kasper på 5 år, Vibe på 8 år fra København, Leonora på 6 år fra København 6 år, Sally på 7 fra Svendborg, Liv på 6 fra Brønshøj og Augusta 8 år gammel fra Hellerup. Og selvfølgelig Anja C. Andersen, professor i astrofysik ved Niels Bohr Institutet på Københavns Universitet. 

Musik: Stjernestøv af Chapper, Annika Aakjær og Jimmy Jørgensen. Jingle af Morten Huusfeldt.

Billede: NASA, pillars of creation: https://www.nasa.gov/sites/default/files/thumbnails/image/pillars_of_creation.jpg

Afsnittet er tilrettelagt og redigeret af Karen Birkegaard og Lisa Bay.
I redaktionen Elise Normann. 

Er du blevet nysgerrig på, hvad der ellers er ude i universet? Så lyt med her. Eller måske du gerne vil vide, hvorfor solen lyser? Lyt med her.

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud, månestøv, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre fra dig. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og ældre.

Se, hvordan I gør her.

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside og Instagram

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte af Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen

 

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik