Søg
Close this search box.
Hvordan kan hunde forstå mennesker?

Hvordan kan hunde forstå mennesker?

Den er vores bedste ven i dyreriget, men den er også lidt svær at blive klog på. For hvorfor gør hunde for eksempel? Græder de? Styrer de selv, om de logrer med halen? Hvorfor kan de ikke se alle farver? Og hvordan er der kommet så mange forskellige hunderacer ud af ulven? De gode spørgsmål fra Max, Agnes, Otto, Einar, Jordan og Kaya får vi svar på med hjælp fra en dyrlæge, der er specialist i hunde. Sammen hopper vi ind i hundens hoved og forestiller os hvordan verden ser ud gennem dens øjne, ører og snude. Og vi rejser 10.000 år tilbage i tiden for at finde ud af, hvordan det gik til, at mennesker og hunde blev venner. For selvom hunden tilsyneladende er en sød legekammerat, så viser det sig, at den også har et vildt rovdyr inden i sig! 

Medvirkende: Max 7 år, Kaya 9 år, Otto 7 år, Agnes 5 år, Jordan 6 år, Einar 8 år og Iben Meyer, adjunkt på Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab på Københavns Universitet.

Musik: Jingle af Morten Huusfeldt. Shubidua: Vuffeli-vov. Lyddesign: Philip Søborg. 

Vært: Karen Brüel Birkegaard. Med i redaktionen sidder Laurits Læssøe Fauli og Louise Trier.

Hvis du elsker alle kæledyr, så skal du måske høre Radionauternes episode om katte.

Og hvis du gerne vil blive endnu klogere på alle mulige seje dyr, så kan du høre det her afsnit om verdens klogeste dyr og andre seje dyrerekorder.

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud, månestøv, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre fra dig. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og ældre.

Se, hvordan I gør her.

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside og Instagram.

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte af Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik