Søg
Close this search box.
Hvordan opstår nordlys

Hvordan opstår nordlys

Nordlys er et fascinerende fænomen, som kun de færreste af os her i Danmark har set. Men derfor kan man jo godt være nysgerrig på det alligevel. Det er Alvin og Aja på 8 år, og derfor har de sat Radionauterne på sagen. For hvordan opstår nordlys? Hvad er nordlyset lavet af? Hvorfor hedder det Nordlys? Og kan vi egentlig se det her i Danmark? Alt dét og meget mere kan astrofysiker Cecilie Nørholm heldigvis svare på. Hvis du også er nysgerrig på nordlyset, så kom med på denne her vilde mission, der indeholder både rutsjeture, soludbrud og en brølende nordboer. Men så siger vi altså heller ikke mere, du må selv høre resten. 

Medvirkende: Aja, 8 år; Alvin, 8 år. Og Cecilie Sand Nørholm, astrofysiker ved Planetarium.

Musik og lyddesign: Lyddsesign af Philip Søborg. Jingle af Morten Huusfeldt.

Tusinde tak til Cecilie Sand Nørholm, astrofysiker ved Planetarium. Hvis du vil lære mere om nordlys og universet kan du faktisk besøge dem i Planetarium i København, læs mere her .

Afsnittet er tilrettelagt af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay. I redaktionen er Laurits Læssøe Fauli og Philip Søborg.

Hvis du også synes at det her magnetfelt er ret så spændende, så kan du jo høre vores episode om Jordens kerne og så røber vi ikke mere!

Og hvis du bare gerne vil lære mere om farverne i himlen kan du jo høre den her episode om regnbuer.

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud, månestøv, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre fra dig. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og ældre.

Se, hvordan I gør her.

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside og Instagram.

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte af Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik