Søg
Close this search box.
Hvordan virker et spejl

Hvordan virker et spejl?

Hvad er spejle lavet af? Og hvordan virker et spejl egentlig? Hvad er det der gør, at du kan se dig selv i et spejl? Alt det, og meget mere, kan du blive klogere på i dette afsnit af Radionauterne, hvor fem nysgerrige børn har sendt Radionauterne på en spændende spejlmission. Spejle er nemlig ret fantastiske, og udover at se, om du har noget i tænderne, eller om rottehalerne sidder lige, så bruges spejle både til at snyde din hjerne, gøre ting mindre eller større og – sidst, men bestemt ikke mindst – til at se på stjerner i det ydre rum!

 

Medvirkende:  Saga, 6, Dyssegård; Kaya, 10, Albertslund; Frida, 5, Værløse; Sylvester, 5, København; Julius, 6: samt Ole Eggers Bjælde, astrofysiker ved Aarhus Universitet og Mikkel Læssøe Thomsen, teknisk konsulent fra Glarmesterlauget.

Jingle af Morten Huusfeldt.

Radionauterne er tilrettelagt og redigeret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay. I redaktionen Elise Normann og Eva Boye Rasmussen.

 

Er du mere nysgerrig på, hvorfor vi overhovedet kan se ting? Så lyt til afsnittet Hvordan kan øjne se?. Eller vil du vide mere om lys og om, hvorfor alting har en farve? Så lyt til dette afsnit.

 

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud, månestøv, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre fra dig. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og ældre.

Se, hvordan I gør her.

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside og Instagram

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte af Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik