Søg
Close this search box.
Hvorfor bliver man gammel?

Hvorfor bliver man gammel?

Hver dag bliver både du, din mor og far og alle du kender ældre. Men hvorfor bliver man voksen, og hvorfor får man rynker? Og hvor gammel kan et menneske egentlig blive? Det undrer Elliot, Andrea, Silje, Oline og Bertel sig over, og derfor har de har sendt Radionauterne på en mission for at opklare et af livets aller største mysterier. Et mysterie så stort, at selv biomediciner og aldringsekspert Nicklas Brendborg får kamp til stregen af de nysgerrige lytteres spørgsmål. Nicklas gør os klogere på verdens ældste menneske, men også verdens ældste dyr, som faktisk kan blive mellem 300 og 500 år gammelt! Undervejs følger vi også en stillehavslaks på sit livs eventyr. Dens alderdom er nemlig ret speciel sammenlignet med både mus, hunde og mennesker, der allesammen får grå hår før eller siden. 

Medvirkende: Elliot 6 år, Andrea 8 år, Silje 6 år, Oline 7 år og Bertel 5 år samt aldringsekspert, biomediciner og forfatter Nicklas Brendborg. 

Musik: Jingle af Morten Huusfeldt. Lyddesign af Philip Søborg.

Vært Karen Brüel Birkegaard. Med i redaktionen sidder Louise Trier, Laurits Læssøe Fauli og Philip Søborg.

Hvis du synes det er spændende hvorfor mennesker bliver gamle, så vil du måske også synes det er spændende hvorfor man vokser? Det har Radionauterne også lavet en episode om, som du kan høre her.

Og nu når du er blevet meget klogere på sådan en rynker så kan det jo være, at du gerne vil vide lidt mere om huden? Vi har vi hvert fald en episode, der handler om hvordan huden fikser sig selv

 

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud, månestøv, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre fra dig. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og ældre.

Se, hvordan I gør her.

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside og Instagram.

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte af Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik