Søg
Close this search box.
Hvorfor har snegle sneglehuse

Hvorfor har snegle sneglehuse?

Den snegler sig afsted, men hvad er en snegl egentlig for en størrelse? Hvorfor har nogle snegle sneglehuse? Og hvorfor er de så slimede? Emilie, Frida og Oline har sendt Radionauterne på sneglejagt! Heldigvis tager snegleforsker og biolog Stine Slotsbo med os på denne slimede mission og guider os til, hvor og hvornår man skal lede, hvis man vil være heldig at finde snegle.

Alle nysgerrige børn er inviteret med på sneglejagten, hvor vi bliver klogere på de fascinerende små væsener, som har været på jorden i flere millioner år, har øjne og næse på stilke og en krop, der er formet som én stor, slimet fod. Du ved måske, at mange dyr – også nogle mennesker – synes, at sneglen er en lækkerbisken, men ved du også, hvad snegle selv spiser? Alt det, og meget mere, kan du blive klogere på i Radionauternes seje, slimede snegle-afsnit. 

 

Medvirkende: Emilie, 8 år, Silkeborg; Frida, 9 år, Brønshøj; Oline, snart 6 år, København, og Stine Slotsbo, biolog ved Aarhus Universitet.
Musik: Dancing Queen af ABBA. Jingle af Morten Huusfeldt.

Afsnittet er tilrettelagt og redigeret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay. I redaktionen Elise Normann og Eva Boye Rasmussen.

 

Er du blevet nysgerrig på andre seje dyr, som har levet i mange, mange år? Så kan du høre vores afsnit Hvad var det første dyr? Eller vil du vide mere om dyr, der kribler og krabler, og ligesom snegle heller ikke er glade for vinteren? Så lyt til afsnittet Hvor bliver insekterne af om vinteren?

Hvis du i stedet er nysgerrig på, hvordan man optager lyden af en snegl, der spiser, så se med i videoen fra BBC her.

 

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud, månestøv, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre fra dig. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og ældre.

Se, hvordan I gør her.

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside og Instagram

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte af Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik