Liv i rummet 1 – bor der bakterier?

Universet er kæmpestort, fyldt med stjerner, planeter og – måske – liv? Hvis du har kigget op på stjernehimlen og tænkt over, om der mon er liv derude, så er du langtfra den eneste! Derfor tager Radionauterne på jagt efter liv på andre planeter i denne miniserie på to afsnit. I dette første afsnit har Selma og Neil på syv år sendt os ud for at kigge efter de heeelt små former for liv. For er der liv i rummet? Og i så fald – bor der bakterier og virus? Hvad er liv egentlig, og hvad skal der til for at liv kan opstå på en planet? Og hvordan kan vi lede efter liv på planeter, som er meget langt væk? Der er mange spørgsmål, og derfor er det godt, at vi får hjælp på rummissionen af astrofysiker Michael Linden-Vørnle fra DTU Space. Undervejs kommer vi forbi Mars, ud til fjerne planeter og stjerner og tager på tur med et særligt rumskib. Så spænd rumhjelmen og tag med på en vild rumrejse på jagt efter liv i det uendelige univers!

 

Medvirkende: Neil på 7 år fra Aarhus og Selma på 7 år. Derudover, astrofysiker Michael Linden-Vørnle fra DTU Space.

Musik: Raketvisen sunget af Marguerite Viby og Bodil Steen – Musik: Johan Strauss sen. & Jaques Offenbach – Arr: Aage Stentoft – Tekst: Epe. Jingle af Morten Huusfeldt.

Billede: ‘Hubble rumteleskop’ fra NASA via Unsplash.

Afsnittet er tilrettelagt og redigeret af Lisa Bay. I redaktionen Elise Normann.

Hvis du er mere nysgerrig på rummet og muligheden for at finde liv derude, kan du lytte til Radionauternes miniserie ‘Hvad er der ude i rummet?’ – første afsnit findes her, og andet afsnit finder du her.

Du kan også lære mere på den nye hjemmeside www.VildMedRummet.dk fra DTU Space.

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud på huden, dit søvnbehov, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre det. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og de lidt ældre.

Se, hvordan I gør her.

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside og Instagram

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte af Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik