Søg
Close this search box.
Hvorfor opstår krig?

Hvorfor opstår krig?

De voksne siger, man ikke må slå, men hvorfor slås de så selv? Agnes, Alice, Oliver, Holger og Erika har sendt Radionauterne på en vigtig mission. For godt nok er der fred i Danmark, men hvorfor er der krig i andre lande? Og hvor mange lande er egentlig i krig? Vi får hjælp af lektor fra Forsvarsakademiet, Peter Viggo Jacobsen, der selv har tænkt over det siden han var barn. For som han siger: Hvis vi finder ud af det, kan vi måske stoppe krig! Vidste du for eksempel, at det er smart at være med i en klub, være god til at snakke og sørge for at alle har det godt? Hvis du også gerne vil have fred i verden, så lyt med! 

Medvirkende: Agnes 5 år, Alice 8 år, Oliver 7 år, Holger 7 år, Erika 7 år og Peter Viggo Jakobsen, lektor ved Institut for Strategi og Krigsstudier på Forsvarsakademiet. 

Musik: Jingle af Morten Huusfeldt. Lyddesign: Philip Søborg. 

Vært: Lisa Bay. Med i redaktionen sidder Laurits Læssøe Fauli og Louise Trier.

Hvis du synes forsvaret er spændende, så kan du høre den her episode, hvor Radionauterne tog på besøg i en vaskeægte ubåd og mødte en rigtigt sej kvinde, der vidste alt om ubåde. Lyt her.

Og hvis du hellere vil høre noget mere fredeligt, så kan du lytte til det her afsnit om, hvorfor blomster dufter.

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud, månestøv, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre fra dig. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og ældre.

Se, hvordan I gør her.

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside og Instagram.

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte af Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik