Hvorfor er myrer så stærke, når de samtidig er så små? Hvor meget kan de egentlig løfte? Og hvorfor falder de ikke ned, når de kravler på væggene i dit hus? Det har Asta, Halfdan og Atlas undret sig over, og derfor har de sendt Radionauterne på sporet af nogle af dyreverdenens rigtig, stærke fætre. Du har garanteret mødt myrerne i sandkassen, i skoven eller måske endda derhjemme. Men i det her afsnit kan du komme med på besøg dybt ned under jorden og se, hvordan myrerne bor i myrekolonien. Det viser sig, at myrerne kan utrolig mange seje ting og for at forstå, hvor deres superkræfter kommer fra, har vi fået hjælp fra en biolog. For hvad bruger myrerne egentlig deres styrke til? Hvorfor svier det nogle gange, når en myrer har kravlet på dig? Hvorfor er der nogen myrer, der kan få vinger? Og hvad spiser myrer egentlig? Undervejs bliver vi klogere på myrernes utrolige verden, som minder overraskende meget om menneskers måde at leve på.
Medvirkende: Asta, 6 år, fra København, Atlas, 5 år, fra Hvidovre og Halfdan, 5 år, samt biolog og seniorforsker ved Aarhus Universitet, Joachim Offenberg.
Musik: “Only You” af The Platters. Jingle af Morten Huusfeldt. Lyddesign af Philip Søborg.
Vært Karen Brüel Birkegaard. Med i redaktionen sidder Louise Trier, Laurits Læssøe Fauli og Philip Søborg.
Hvis du elsker kryb og ting der kravler, så har vi også en episode hvor vi tager på venskabsmission med edderkopper.
Eller måske er du en af dem der har tænkt lidt over hvor mon alle insekterne bliver af om vinteren, så kan du høre det her afsnit.
Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud, månestøv, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre fra dig. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.
Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og ældre.
Se, hvordan I gør her.
Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside og Instagram.
Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte af Novo Nordisk Fonden.
Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen
Så tøv endelig ikke med at sende det til os. Klik på knappen for at sende dit spørgsmål i dag.
Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik